Höjas nya byasida

Byalaget

Höja Byalag

I byalaget tänker man alltid på byns bästa. Det kan handla om att vara remissinstans för kommunala utredningar, arbeta för bussförbindelser mellan Ängelholm och Höja eller på olika sätt öka samhörigheten för oss som bor i byn.

Genom åren har byalaget anordnat en rad aktiviteter. Drakflyning, tipspromenader och inte minst det beryktade lådbilsrallyt med lång tävlingsbana och mycket kort stoppsträcka. I dag arbetar byalaget med Tomtetåget,  Brännbollen och Valborgsmässofirandet men det finns alltid utrymme att hitta på mer i Höja. 

Alla som vill Höja väl är välkomna som medlemmar i byalaget!

Styrelse 2023
 
ordförande: Peter Gudmundsson
 
kassör:
Marlene Persson
 
Jonas Molin
Kent Wickman
Madeleine Jensen
Andreas Molin
Henrik Nilsson
 

Samlade vårtal i Höja

Vårtal 2023

Snart ska vi höra gräsklipparljud i trädgårdarna, barnskratt på lekplatsen, motorcyklar som accelererar mot Ängelholm, epatraktorer som dunkar fram.

Läs mer »

Vårtal 2014

I vanliga fall har knappt gräsklipparen plockats fram ur sin vinterförvaring när vi tänder bålet, i år har Höglunds redan haft den inne på tusenmilaservice.

Läs mer »

Vårtal 2013

En del skyller den kalla vintern och osynliga våren på klimatförändringar orsakade av Höjabor som eldar med tryckimpregnerat, kreosotfyllt timmer och andra produkter med obetydligt lägre densitet än betong.

Läs mer »

Vårtal 2012

Inget plaskande i pooler. Inget ettrigt gräsklippande längs byagatan eller Pildamsvägen på söndagsmornarna eller för den delen lördagskvällen klockan åtta

Läs mer »

Vårtal 2011

Ingenting saknas i Höja. Inte ens ett eget monument mitt i. En visserligen ganska liten och oansenlig busskur, men ack så dyrbar!

Läs mer »

Vårtal 2010

Vårt bibliotek försvann och ersattes med en bokbuss helgfria tisdagar, udda veckor i månader som innehåller bokstaven G om inte månaden före har ett R, endast mellan klockan 16.22 och 16.24 på parkeringen vid kyrkan – om inte kören övar eller bibliotekarien vilar.

Läs mer »

Vårtal 2008

Det hjälper inte att i efterhand försöka skönmåla sommartiden, så mycket färg har inte ens Anders Månsson på sitt lager.

Läs mer »

Vårtal 2007

För vad finns det för något i vår värld som inte vi har minst lika bra, ja oftast ännu bättre här i Höja.

Läs mer »

Vårtal 2004

Väldigt ofta, i upp till 63 procent av alla samlade Vårtal, inleds de med en förundran över att våren kommer hit även i år- men, hallå, det är 10 000 år sedan förra istiden och varje år har det blivit vår.

Läs mer »

Vårtal 2003

På vissa håll i landet – kanske borta i Spannarp och Ausås vad vet jag, springer barnen runt med koskällor för att skrämma bort rovdjur inför betessäsongen.

Läs mer »

Vårtal 2002

Våren Nu har vi den här – igen Men vad är våren? vem är våren? och Vad Vilja Våren?
Vi söka svaret på Vad är våren?

Läs mer »

Vårtal 2001

Vilken dag, vilken högtid, vilken stund är den viktigaste på året? Nej, det är inte dagen när HIF vinner allsvenskan på Olympia, inte heller när Bingolotto har nypremiär efter sommaruppehållet. Det är i kväll ! Valborgsmässoafton!

Läs mer »